В ірландській свинині знайшли дуже багато діоксину

— 8 грудня 2008, 14:29

Про це повідомило ветеринарне відомство Ірландії, зазначає "Німецька хвиля". В суботу уряд цієї країни ухвалив відкликати усі поставки продукції з м'яса свиней, виробленої в Ірландії, що були здійснені починаючи з вересня.

Отруєне м'ясо було знайдене у Франції, Великобританії та Нідерландах, пише впливове видання Times. У продукції, яку тестували тамтешні експерти рівень діоксину був у 80-200 разів вищий допустимої норми.

Тепер ірландська влада проводить розслідування на заводі по виробництву кормів. Саме він постачав їжу для свиней 10 свиноферм в Ірландській республіці та 9 у Північній Ірландії. Декілька днів тому завод був закритий.

Як повідомляє Times з посиланням на власні джерела, найімовірніше, що зараження відбулось через використання пластикових упаковок, які містять діоксин. Черствий хліб, який залишається у супермаркетах, зазвичай йде на корм свиням, пояснює видання.

А виробник корму навіть не розпаковував хлібини перед тим, як переробляти її у корм, зауважує Times.

"Українська правда. Життя" наразі з'ясовує у Міністерства аграрної політики, чи є свинина, заражена діоксином на українському ринку.

Реклама:

Головне сьогодні