Буш знайшов компроміс між Біблією та еволюцією

— 9 грудня 2008, 10:46

У своєму інтерв'ю телеканалу "ABC" Буш назвав себе "простим президентом" і підтвердив, що вірить у божественне створення світу, повідомляє Lenta .ru з посиланням на АР.

Як зазначив президент, процес створення всього сущого настільки таємничий та незбагненний, що для його втілення потрібні сили, наявні тільки у всемогутнього Творця. Це, на думку Буша, ніяк не суперечить науковим доказам існування процесу еволюції.

Буш додав, що теорія еволюції не в змозі "цілком пояснити таємниці життя".

На питання про те, чи розуміє він біблійні події буквально, як такі, які дійсно відбувалися, президент відповів, що "швидше за все ні", однак вважає їх джерелом важливих знань.

Президент упевнений, що саме віра допомогла йому покінчити з захопленням алкоголю. Він зазначив, що не знає, чи допомогла йому віра стати президентом, але впевнений, що без неї він був би просто "егоїстом".

Останнім часом у США загострилася дискусія між прихильниками різних плинів креаціонізму та прихильниками наукової теорії еволюції.

У 2006 році більше 500 американських вчених, з них 154 біологів, 76 хіміків та 64 фізиків, підписали документ, у якому висловили своє скептичне ставлення до теорії еволюції.

Полем боротьби стали, у першу чергу, освітні програми. Зокрема, у Пенсільванії судовим рішенням теорія створення світу була виключена зі шкільного курсу біології, у той же час у Канзасі в шкільну програму ввели теорію "розумного плану" аргументуючи це тим, що багато вчених ставлять теорію еволюції під сумнів і необхідно дати учням можливість ознайомитися з різними точками зору.

За даними опитувань, більше третини американців є креаціоністами. Це майже стільки ж, скільки прихильників теорії Дарвіна про еволюції видів, повідомляє Lenta .ru.

Реклама:

Головне сьогодні