Тест

Китайський пошуковий сайт вибачився за порнографію

Це сталося невдовзі після того, як влада КНР оголосила про початок кампанії з боротьби з непристойністю та порнографією в інтернеті, яка повинна привести до очищення всесвітньої мережі від "шкідливих" сторінок.

Власники пошукової системи Baidu заявили, що усвідомлюють всю повноту своєї відповідальності за "негативні наслідки" впливу подібних сайтів на інтернет-користувачів.

Baidu був одним з 19 сайтів, що зазнали критики з боку влади за те, що не зміг позбутися матеріалів неналежного змісту.

[L]

Сайтам було винесено попередження про те, що вони повинні вичистити всі лінки на порносайти, інакше вони можуть опинитися під загрозою закриття.

Два провідних китайських оператора азартних ігор в інтернеті NetEase і Sina також принесли свої вибачення.

У Baidu заявили, що позбулися "непристойного контенту і посилань", а також удосконалили систему контролю за матеріалами,що публікуються.

"Ми приносимо вибачення інтернет-користувачам у цілому за негативний вплив, який ми завдали суспільству", - йдеться в офіційній заяві компанії.

Як відомо, влада Китаю вважає себе відповідальною за захист моралі в суспільстві і побоюється, що "нездоровий" інтернет-контент може завдати шкоди молодому поколінню.

Однак деякі вважають, що кампанія проти порнографії може бути використана як привід для боротьби з інакомислення в інтернеті.