Жорсткі диски слід знищувати

— 8 січня 2009, 17:14

Такий висновок можна зробити за результатами щойно проведеного дослідження, повідомляє ВВС.

Співробітникам журналу Which? вдалося відновити 22 тисячі "видалених" файлів з восьми комп'ютерів, куплених на інтернет-аукціоні EBay.

Шахраї так само купують старі комп'ютери на інтернет-аукціонах або просто знаходять їх на смітнику - і перевіряють на наявність цінної інформації, що залишилася від колишніх власників.

Для відновлення файлів, які, на думку колишнього користувача, були надійно і остаточно видалені, достатньо найпростішого і легко доступного програмного забезпечення.

Єдиний надійний спосіб уникнути цього, на думку експертів Which? - повністю знищити непридатний або просто застарілий жорсткий диск. Бажано за допомогою молотка.

Величезна кількість випадків шахрайства підтверджує, що дуже небезпечно перепродувати або викидати комп'ютери, з жорстких дисків яких можна зчитати особисту інформацію про колишніх власників.

"Наші персональні комп'ютери містять все більше особистої, найчастіше секретної, інформації - ми все частіше робимо покупки в інтернеті, користуємося соціальними мережами і завантажуємо цифрові фотографії", - каже редактор Which? Сара Кіндер.

"Ця інформація грає на руку шахраям, - продовжує експерт. - Тому, хоч це й прозвучить досить екстремально, єдиний спосіб стовідсотково захиститися від крадіжки персональних даних - це розбити жорсткий диск на дрібні шматочки".

Оскільки жорсткий диск містить матеріали, що забруднюють навколишнє середовище, його краще відправити на переробку.

Простіше за все це зробити, віддавши уламки продавцю, в якого ви купуєте новий вінчестер.

Реклама:

Головне сьогодні