У Севастополі припинили подачу гарячої води населенню

— 8 січня 2009, 20:33

Про це журналістам повідомив начальник Головного управління житлово-комунального господарства Севастопольської міської держадміністрації Володимир Хібученко.

За його словами, "ми сьогодні не добираємо газу, тому вчора було прийнято рішення припинити з сьогоднішнього дня подачу гарячої води", повідомляє УНІАН.

"Тому що ми маємо одержувати 1 млн. кубометрів, а вибираємо близько 800 тис. кубів, і тиск газу достатньо низький", - додав він.

За словами Хібученка, останні "газові" події не можуть не позначатися на забезпеченні природним газом міста, "становище з газом достатньо серйозне".

Водночас, як зазначив представник керівництва виконавчої влади міста, "у нас у Криму є свої газосховища, зокрема Глібовське, газ ми одержуємо з нього, тому той обсяг газу, який видобувається Україною, він, загалом, дозволяє забезпечити населення нашим природним газом".

Ще 5 січня голова Севастопольської міської держадміністрації Сергій Куніцин заявив, що з 10 січня в Севастополі з метою економії коштів для придбання природного газу припинять подачу гарячої води населенню.

Коментуючи ситуацію з газо- і теплопостачанням міста, він тоді, зокрема, сказав: "І Севастопольська ТЕЦ, і "Севтеплоенерго" на сьогоднішній день мають ліміти на газ - майже півтора мільйони кубометрів на добу, всі котельні працюють в нормальному режимі".

"Аварійні ситуації комунальники усували оперативно, що дозволило городянам зустріти свята в теплі. Ми відновили подачу гарячої води Але вже 10 січня це щастя закінчиться. Нам треба економити кошти на закупівлю природного газу", - додав він.

Голова міста також додав, що борг комунальних підприємств за газ вже більш як 10 млн. грн., "тому завдання номер один - погасити борг і добитися виділення лімітів на другу декаду січня".

Реклама:

Головне сьогодні