Українські дизайнери представили свої колекції на PRET-A-PORTER у Парижі

— 2 лютого 2009, 14:11

Щороку наприкінці січня -початку лютого у Парижі традиційно проводиться найбільша подія у світі моди - міжнародна виставка "PRÊT À PORTER PARIS The heart of fashion".

Українська мода вперше отримала можливість презентуватися на такому високому професійному рівні.

До Парижу представляти нашу країну поїхали дизайнери - Ольга Громова, Оксана Караванська, Андре Тан, Тетяна Земскова/Олена Ворожбит та Олена Даць.

Паризький модний захід знайомить з найкращими марками одягу та новітніми тенденціями у моді понад 45 тисяч відвідувачів.

На кожній сесії виставки експонується півтори тисячі марок одягу, причому для 300 із них це перша участь у цьому престижному заході.

[L]"Український модний десант" запросили на виставку після того, як представники "Pret-A-Porter Paris" - Маюрі Сенгшан і Ольга Прокоф'єва - відвідали Тиждень української моди який проходив у жовтні минулого року.

Тоді ж вони й обрали п'ятьох учасників "Української платформи".

"Українська платформа" - це стенд у секціі "Atmosphere's" - де представлені найбільш креативні Будинки Мод. На ньому були представлені колекції "осінь-зима'2009-10" від наших дизайнерів.

Цей проект, як і декілька попередніх, що представляли українську моду на різних подіях за кордоном, мав назву "Ukrainian Fashion Games" ("Українські модні ігри").

За словами Ольги Прокоф'євої, формат "Pret-A-Porter Paris" передбачає знайомство з дизайнерами нового покоління. Вона зазначила, що для провідних українських брендів ця виставка - наступний крок світового визнання.

Також, вперше в історії української фешн-журналістики персональним стендом на виставці було представлено український журнал "Сезони моди".

Нагадаємо, 15-го жовтня у Києві пройшов 23-й "Ukrainian Fashion Week" (Український тиждень моди). Протягом тижня понад 40 дизайнерів представили свої колекції сезону "весна-літо 2009".

За інформацією наданою "Ukrainian Fashion Week"

Реклама:

Головне сьогодні