У Росії чоловікам дозволили йти в декрет

— 6 лютого 2009, 17:17

Адже на сьогодні порядок надання батьку права на відпустку по догляду за дитиною і на допомогу в разі хвороби матері дитини не забезпечує повною мірою захисту інтересів сім`ї і дитини, повідомляє УНІАН.

Незважаючи на те, що чинне законодавство не перешкоджає батьку дитини одержати допомогу з тимчасової непрацездатності по догляду за дитиною (лікарняний лист), процедура реалізації цих соціальних прав досить скрутна і вимагає істотних організаційних і тимчасових витрат.

[L]

Необхідно зібрати цілий ряд документів, зокрема з місць роботи батька і матері дитини, а також довідок, які підтверджують, що один з батьків не перебуває у відпустці і не одержує допомоги.

Конституційні права батька на турботу про дітей і на соціальне забезпечення можуть бути заблоковані, якщо, приміром, мати тяжко хвора, чи перебуває в несвідомому стані.

Тож, Конституційний Суд Росії доручив законодавчим органам країни усунути недоліки чинного правового регулювання і розробити простий і зручний для громадян механізм, який дозволяє батьку безперешкодно оформити лікарняний лист по догляду за дитиною і одержувати допомогу, якщо мати дитини хвора.

Реклама:

Головне сьогодні