У Харкові отруїли 70 курсантів

— 9 лютого 2009, 17:11

Нещодавно харківський військовий навчальний заклад було відключено від енергопостачання через заборгованість, повідомляє УНІАН.

У зв'язку з цим у курсантській їдальні не працювало обладнання, зокрема, холодильники, в яких зберігалися продукти харчування.

Лікар міністерство оборони України Валерій Баркевич заявив, що незважаючи на цю обставину, співробітники комерційної цивільної структури, що організовує харчування військовослужбовців, не вжили належних заходів. Та подали курсантам котлети із м'яса, що зіпсувалося.

"Фірма повинна була передбачити наслідки аварійної ситуації, наприклад, перейти на сухі пайки", - пояснив Баркевич.

Також він підкреслив, що у Міноборони вживатимуть суворих заходів для притягнення до відповідальності осіб, винних в отруєнні курсантів.

Це можуть бути штрафні санкції, відмова від подальшої співпраці з комерційною структурою.

"Відповідальні однозначно повинні бути покарані. Це ті, хто стежить за дотриманням технологій приготування їжі та дотриманням санітарно-гігієнічних умов у їдальні", - додає лікар.

На даний момент стан здоров'я 70 госпіталізованих військовослужбовців є задовільним, перебіг хвороби є легким, і впродовж декількох днів усі курсанти будуть виписані з госпіталю.

Наприкінці січня цього року. У Харкові через борги за електроенергію було знеструмлено 4 військових об'єкта.

Реклама:

Головне сьогодні