Половина жителів Землі мають мобільні телефони

— 3 березня 2009, 18:00

Серед населення країн з економікою, що розвивається відбувся глобальний сплеск користуванням мобільними телефонами, пише The Guardian з посиланням на дослідження Міжнародного союзу телекомунікацій (підрозділ ООН).

На кінець минулого року налічувалося 4,1 мільярда абонентів, які підключені до мобільних мереж.

Для порівняння - у 2002-му році за допомогою мобільних телефонів спілкувалося близько 1 мільярда жителів Землі.

До речі, ще на початку 2000-х років лише в одного з 50 жителів Африки був мобільний телефон. А зараз вже 28% жителів теплої країни розмовляють по портативному пристрою.

Що ж до Інтернету, то користувачів всесвітньої мережі стало вдвічі більше.

Якщо ж у 2002-му році лише 11% населення планети використовували веб-доступ, то на сьогодні вже 23% жителів Землі користуються Інтернетом.

Тим не менше, за даними 2007-го року, лише один з 20 африканців долучився до всесвітньої мережі.

В усьому світі лише 5% людей мають широкополосний Інтернет у себе вдома, хоча 20% населення у розвинених країнах світу мають швидке з'єднання.

Розвиток комунікаційних технологій впливає на прогрес суспільства в країнах з економію, яка розвивається. Адже традиційною проблемою для таких країн була відсутність ефективної інфраструктури в сфері зв'язку, що ставало на заваді економічному зросту.

До речі, серед країн, які використовують передові досягнення комунікаційних та інформаційних технологій, перше місце посідає Швеція. Слідом йдуть Південна Корея і Данія. Китай займає 73 місце, у той час як Індія посіла 118 сходинку.

Реклама:

Головне сьогодні