Дієти та рухливий спосіб життя врятують від раку

— 1 березня 2009, 18:27

У оприлюдненому звіті, Світовим Фондом Досліджень Раку, мовиться, що уряди, компанії та родини повинні більше докладати зусиль для запобігання раковим захворюванням, повідомляє ВВС.

Звіт старанно перераховує чинники, які впливають на ризик захворювання на рак.

Найновіші дані засвідчують, що кожного року у світі на рак хворіють приблизно 11млн. людей та майже 8млн. від цієї хвороби помирають.

Вчені дійшли висновку, що близько третини найпоширеніших видів раку, які припадають на країни з високим рівнем життя та близько чверті в країнах з нижчим рівнем доходів можна б було уникнути за допомогою дієти, фізичних вправ і контролю за вагою.

Якщо взяти один з найсмертельніших видів - рак кишечника, то майже 40% випадків цієї хвороби у США та Британії можна уникнути. Для Бразилії цей показник становить 37%, а для Китаю -17%.

Ці результати також враховують вплив паління, який може бути самостійним чинником у приблизно третині захворювань на рак.

У звіті мовиться, що рівень захворювань на рак напевне зростатиме, бо населення планети старіє і люди набирають зайву вагу через малорухливий спосіб життя.

Фахівці кажуть, що запобігання цьому передбачає багато змін. Зокрема потрібно, щоб дітям у школах готували здоровішу їжу, щоб люди більше ходили чи їздили на велосипедах.

Також вказують на потребу чіткішого маркування харчових продуктів.

Науковці кажуть, що їхній звіт стосуються кожного - від урядовців та посадовців, до кожної людини, яка купує їжу для сім'ї.

Реклама:

Головне сьогодні