Робот Ейнштейн розпізнає емоції та вік людини. Фото, Відео

— 2 березня 2009, 12:03

Новостворений Ейнштейн може реагувати на сотні людських емоцій, розпізнавати смуток, злість, страх, радість і розгубленість, повертати голову, піднімати брови і посміхатися, а також визначати стать і вік людини.

Хоч у робота є лише голова та плечі, коштує він 75 тисяч доларів. Вчені сподіваються, що "Ейнштейн" допомагатиме вчити дітей з аутизмом навикам комунікації та вдосконалить системи, в яких роботи навчають студентів, пише The Times.

"Деякі вчені переконані, що роботи, які надто схожі на людей, наскільки неприємні по своїй суті, що люди ніколи не зможуть побороти цю ворожнечу і нормально взаємодіяти з ними", - розповів розробник робота Девід Хенсон.

Тож він хоче створити креативну розумну машину з рівнем людського інтелекту (або навіть вищим), щоб, за словами Хенсона, силу її інтелекту можна було "використовувати на благо людства".

"Цей робот є науковим інструментом, який, ми сподіваємось, розкаже нам щось про взаємодію "робот-людина", а також "людина-людина", - вважає науковець з Університету Колумбія Хав'єр Мовеллан.

За матеріалами The Times та The Daily Mail. Усі фото The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні