Джерждума Росії ввела комендантську годину для дітей

— 25 березня 2009, 17:12

Тож тепер що у цей період діти та підлітки віком до 18 років не можуть перебувати без супроводу дорослих на вулиці та громадських місцях, повідомляє "Взгляд" з посиланням на Интерфакс та ИТАР-ТАСС.

Вони також не можуть з'являтися у приміщеннях, що призначені для реалізації товарів сексуального характеру, алкогольної продукції, пива та в інших місцях, "перебування у яких може нанести шкоду здоров'ю дітей, їх фізичному, інтелектуальному, духовному та моральному розвитку".

Щоправда, останнє слово залишили за регіонами - вони можуть в межах розумного змінювати і час, і вікові рамки.

А визначатимуть місця, які можуть "нанести шкоду" спеціально створені експертні комісії у регіонах.

Перший віце-спікер Держдуми Олег Морозов звернув увагу, що у першій редакції проекту закону вік дітей, яким заборонялося перебувати у перерахованих приміщеннях, був встановлений у межах до 14 років. Однак парламентарі вирішили підвищити вікову планку до 18.

"Звісно, всі чудово розуміють, що культурні та інші традиції у різних регіонах Росії аж ніяк не однакові, а тому суб'єктам Федерації дається правло своїми законами знижувати цей вік, але не більше ніж на два роки", - пояснив Морозов.

[L]Встановлений час так само може варіюватися: зокрема, російські регіони можуть скоротити період "нічного часу" з урахуванням сезону чи місцевих кліматичних умов.

Відповідальність за недотримання встановлених вимог також будуть визначатися на місцях. Так, міра покарання може поширюватися "на батьків і осіб, що їх заміняють, громадян і юридичних осіб, які організовують заходи з участю неповнолітніх і тих, які допустили вказані порушення".

Так само будуть встановлюватися порядки сповіщення батьків чи органів внутрішніх справ про виявлених у невстановлений час у забороненому місці дитини та порядок повернення її або додому, або до притулку, якщо дитина - сирота.

Противники введення дитячої комендантської години заявляють про порушення конституційних прав і свобод громадян.

Однак на думку першого заступника керівника фракції "Единая Россия" Тетяни Яковлєвої, законопроект має на меті не обмежувати свободу дітей, а навпаки, покликаний захистити їхні життя, здоров'я та моральність.

Реклама:

Головне сьогодні