Сімейні сварки провокують хвороби серця

— 6 березня 2009, 12:24

Науковці з Університету штату Юта опитали майже 300 подружніх пар, які прожили у шлюбі протягом більше 20 років. Кожна пара відповіла на питання про свої стосунки у родині та душевний стан. Учасники дослідження також пройшли медичний огляд, пише The Los Angeles Times.

Результати показали, що жінки у чиїх родинах регулярно виникають сварки, частіше за інших страждають на так званий метаболічний синдром, який проявляється високим кров'яним тиском, підвищеним холестерином і цукром в крові, набиранням зайвої ваги, що значно підвищує ризик серцево-судинних захворювань.

Однак у чоловіків прямого зв'язку між сімейним щастям та рівнем захворювань не виявлено, пише BBC. Єдине, що сильна стать має від нещасливого шлюбу, так це - психологічні переживання.

А от жінки через непорозуміння у родині переживають ще й важкі депресії.

Професор Тім Сміт вважає, що ризик захворювань в будь-якому випадку можна знизити за допомогою здорового харчування і фізичних вправ.

А от, чи слід розлучатися жінкам, щоб позбутися проблем зі здоров'ям, чи навпаки, рятувати всіма силами шлюб, лікарі не говорять.

Реклама:

Головне сьогодні