Тимошенко дозволила їздити у населених пунктах на швидкості 70 км/год

— 6 березня 2009, 14:31

Такі зміни внесені до Правил дорожнього руху постановою кабінету міністрів, повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на прес-службу уряду.

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, зокрема, зауважила, що на сьогодні на швидкісних дорогах існують необ'єктивні обмеження швидкості.

"Дивна ситуація: швидкісна дорога, обмеження 80-90, а насправді в нормальних країнах там можна рухатися зі швидкістю 120-130 кілометрів на годину", - сказала вона.

Змінами до Правил дорожнього руху передбачено, що в населених пунктах рух транспортних засобів дозволяється зі швидкістю 70 кілометрів на годину, у населених пунктах на дорогах, що мають шість і більше смуг в обох напрямках, - 80 кілометрів на годину.

[L]В населених пунктах на дорогах, що мають шість і більше смуг в обох напрямках руху та встановлений бетонний або інший відбійник - 90 кілометрів на годину.

Транспортним засобам (крім автобусів, мікроавтобусів, вантажних автомобілів та авто, яким керують водії зі стажем до 2 років) на автомагістралях дозволяється рух зі швидкістю 130 кілометрів на годину, на інших дорогах поза межами населених пунктів - 110 км/год, на дорогах, що проходять через населені пункти, позначені знаком 5.47 - 90 км/год.

За словами Тимошенко, додаткові обмеження швидкості руху можуть бути встановлені виключно при проведенні дорожніх робіт.

"Якщо на дорозі немає ремонтних робіт - прописати пряму заборону встановлювати знак "40", - наголосила прем'єр та додала: якщо ремонтні роботи проводяться, то запроваджувати обмеження лише на певній ділянці цієї дороги.

Реклама:

Головне сьогодні