Міс Всесвіту розважилася у тюрмі Гуантанамо

Для переможниці конкурсу "Міс Всесвіт-2008" день, проведений в американській буцегарні у Гуантанамо, виявився "ну, дуже веселим".

На відміну від Міс Всесвіту, навряд чи хоч один із в'язнів Гуантанамо захотів би провести там добровільно навіть один день.

Минулого тижня красуня 22-річна Дайана Мендоза з Венесуели разом із Міс США Крістл Стюарт (дівчині 27 років) відвідала скандально відому в'язницю для підозрюваних у тероризмі, розташовану на військовій базі США в кубинській затоці Гуантанамо, повідомляє BBC.

"Ми відвідали місця утримання ув'язнених і бачили приміщення, де вони приймають душ, відновлюють сили за допомогою фільмів, занять з мистецтва, книг. Це було так весело!" - написала Мендоза в блозі Міс Всесвіту.

Ведення цього блогу на офіційному сайті "Міс Всесвіт" є одним з обов'язків найкрасивішої дівчини планети.

Як зазначається на сайті "Міс Всесвіту", дівчина знає іспанську, англійську та італійську мову. Але підібрати вдалі слова для опису Гуантанамо вона не змогла...
Мендоза поділилася своїм враженнями про буцегарню і зазначила, що не хотіла залишати цей "тихий і прекрасний" куточок.

Втім, станом на 2 квітня, такого запису в блозі Дайнаи вже не можна знайти.

Замість нього є з'явилося інше повідомлення з поясненням, яким чином Міс Всесвіт взагалі опинилася у Гуантанамо.

Тепер там можна прочитати інформацію від президента компанії-організатора всесвітнього конкурсу краси Паули Шугарт.

Зазначається, що поїздка Мендози була частиною програми відвідування різних куточків світу, де "люди в уніформі служать Батьківщині", а слова "міски" стосувалися лише привітного прийому американськими військовими.

Причина зникнення повідомлення Дайани - у великому інтересі журналістів і блоггерів усього світу. І у скандальній славі в'язниці Гуантанамо.

Адже враження Мендоза дуже відрізняються від слів колишніх ув'язнених і правозахисників, які розповідають, що в цій тюрмі неодноразово порушувалися права людини, а, що тих, хто утримуються там піддавали катуванням.

21 січня 2009 року, на другий день перебування на посаді, президент США Барак Обама підписав наказ про розформування в'язниці.

Розпорядження про закриття Гуантанамо винесено на початок наступного року.

У тюрмі дотепер утримуються 240 ув'язнених, багато хто з них - без будь-яких обвинувачень.

У в'язниці Гуантанамо людей катують. Симулюють їхнє втоплення тощо....

Усі фото The Daily Mail

Реклама:

Головне сьогодні