Наукові підтвердження та спростування "міфів" про вагітність

— 23 квітня 2009, 18:01

Нещодавно вчений Джордж Сааде з Техаського університету в Галвестоні розвінчав низку народних міфів, пов'язаних з вагітністю, а під деякі підвів наукову основу, пише Inopressa з посиланням на Corriere della Sera.

Зокрема, у своїй доповіді науковець запевняє, що абсолютно позбавлені підстав твердження про те, що якщо живіт майбутньої мами компактний і схожий на м'яч, то народиться хлопчик.

Насправді ж, пояснює Сааде, форма живота вагітної залежить від стану м'язів преса живота і від того, наскільки гормони розслабили м'язи, щоб звільнити простір для плоду.

Однак техаський вчений не лише розвінчав міфи, а й, на радість майбутнім матусям, науково підтвердив деякі народні прикмети.

Наприклад, існує "легенда", що якщо у матері під час вагітності часто буває печія, то народиться малюк з пишною шевелюрою. І це дійсно може бути правдою.

Адже, з наукової точки зору, печія виникає тому, що гормон естроген, який здатний викликати гастро-езофагальний рефлекс, контролює і зростання волосся у плоду.

Вчений також встановив зв'язок між апетитом майбутньої матусі й народженням хлопчика: при народженні хлопчик важить більше, ніж дівчинка, тому, ймовірно, його тестостерони збільшують апетит у матері.

Реклама:

Головне сьогодні