Найбажаніші міста для життя у світі

Консалтингова компанія Mercer склала список найбажаніших міст у світі. Зокрема, на сайті компанії опубліковано два рейтинги: перший - міст, де найзручніше жити та працювати, другий - міст з кращою інфраструктурою.

Дослідження оцінювало міста за наступними критеріями: політична стабільність, кримінальна ситуація, ступінь цензури ЗМІ, банківський сервіс, якість медичного обслуговування і екстреної допомоги, стан екології, якість комунальних, транспортних, поштових і побутових послуг, доступність товарів повсякденного попиту (до яких віднесені і автомобілі), утримання житлового фонду, можливість займатися спортом і провести вільний час (якість та різноманіть ресторанів та театрів).

При цьому, вартість житла у кожному місті до уваги не бралася.

Представники Mercer зауважують, що дане дослідження за участі 215 міст (Київ у рейтингу не фігурував) було проведене для того, щоб допомогти державним і великим приватним підприємствам обрати найстабільніші міста у світі.

Так, наприклад, компанії, які планують відкрити філіал або відділення в іншій країні, можуть спиратися на дані рейтингів та підібрати місто, яке найбільше відповідає вимогам підприємства.

Отже, за оприлюдненими 28-го квітня даними, у рейтингу найкращих міст за якістю життя перемогу здобула столиця Австрії - Відень. Саме це місто, згідно з опитуванням, є найбажанішим для життя та роботи.

Відень - найкраще місце для життя. Фото з birdoftravelworld.wordpress.com

На другому місці опинився швейцарський Цюрих, який, до речі, минулого року був першим. Однак наразі трохи здав свої лідерські позиції.

Цюрих цього року став лише другим. Фото з travelblissful.com

Третю позицію було віддано місту Женева, яке також розташоване у Швейцарії.

У Женеві також добре жити і працювати. Фото з vickycheng.com

Четверте місце поділили Ванкувер (Канада) і Окленд (Нова Зеландія).

Канадаський Ванкувер теж у п'ятірці найкращих. Фото з aboutvancouver.co.uk

До речі, найнижчі позиції серед 50 найбажаніших міст посіли одразу два міста з США - Нью-Йорк (49 позиція) і Сіетл (50 позиція).

Слід зазначити, що загалом у першій 20 опинилося аж 13 міст, розташованих у континентальній Європі. Окрім вищезгаданих лідерів - Відня, Цюриха та Женеви, високу оцінку отримали також німецькі міста Дюссельдорф (6 місце в загальному рейтингу) та Мюнхен (7 місце).

А от міста з країн Близького Сходу та Африки взагалі не увійшли до 50 кращих міст. Найкращого результату - 77 позиції змогло досягти місто Дубаї з Об'єднаних Арабських Еміратів.

Що ж до найбільших столиць світу, то Берлін посів лише 16 позицію, Париж - 33, а Лондон -38.

У рейтингу міст, кращих за інфраструктурою, беззаперечним лідером став Сингапур.

Сингапур має найкращу інфраструктуру у світі. Фото з contractjournal.com

Друге місце віддали Мюнхену (Німеччина).

На третій позиції Копенгаген (Данія). А на четвертому і п'ятому місці опинилися два японські міста: Цукуба і Йокогама.

Найгіршими ж за якістю інфраструктури за даними рейтингу з 50 позицій стали американські міста Х'юстон, Сіетл та італійський Мілан. Всі ці три міста поділили 49 сходинку.

Реклама:

Головне сьогодні