Нацкомісія з питань моралі оцінить творчість Демієна Хьорста

— 7 квітня 2009, 12:05

Про це йдеться у копії документу, надісланого "Українській правді. Життя". У Нацкомісії нам підтвердили факт надходження такого листа і запевнили, що будуть його опрацьовувати.

У листі на адресу Костицького "Традиція" просить "прийняти відповідні рішення стосовно об'єкту експертизи" за результатами висновків.

"Хочемо звернути Вашу увагу, що серед 100 запланованих на виставці робіт будуть панно зі справжніх метеликів, розрізана навпіл акула, вівця та голуб в акваріумах з формальдегідом, справжній людський скелет, скульптура людини з власною шкірою у руці, інсталяція з відірваної голови корови та мухами", - йдеться у листі до Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

Робота Деміена Хьорста "Аріель", 2006

Мистецька агенція "Традиція" нагадує, що привезена минулого року інсталяція "Ракові хроніки. Ісус та учні" викликала суспільні протести. За задумом, у виставковій кімнаті знаходилось тринадцять акваріумів з відрізаними справжніми головами корів. Один з них був порожнім і символізував Ісуса.

Деміен Хьорст "Святий Варфоломій, витонченний біль", 2006

"Вважаємо, що такі експонати є аморальними і містять елементи насильства та жорстокості. Огранізація цього видовищного заходу суперечить будь-якій мистецькій діяльності, яка за своїм головним призначенням має чинити значний ідеологічний виховний вплив на свідомість людини, брати участь у формуванні її суспільних та моральних ідеалів, уявлення про прекрасне.

[L]За даними "PinchukArtCentre", з моменту відкриття Центр відвідали понад півмільйона людей. Враховуючи факт такої популярності цього закладу, переконані, що проведення виставки робіт Хьорста становитиме серйозну загрозу суспільній моралі українців", - зауважує у своєму листі

Проведення виствки Демієна Хьорста має відбутись з 24 квітня по 20 вересня 2009 року в Центрі Сучасного Мистецтва "PinchukArtCentre".

Усі фото Сергія Ільїна, PinchukArtCentre

Реклама:

Головне сьогодні