Результати конкурсу анекдотів проти цензури

То Нацкомісія серіал "Леся+Рома" визнала таким, що не відповідає законодавству в сфері захисту моралі, то кліпи українських зірок...

Потім Костицький попав у немилість письменників та літературних критиків. А все через роман Олеся Ульяненка "Жінка його мрії", яку його установа визнала порнографічним. Книги вилучили з продажу, а сам письменник заявив в інтерв'ю "Українській правді. Життя", що якщо не виплутається з цієї ситуації, проситиме політичний притулок.

Дісталося Василю Костецькому і від журналістів. Так, у спеціальному першоквітневому випуску "СТОП-10" журнал "Корреспондент" назвав його "Цензором року".

Компанію йому у цьому антирейтингу склав мер Леонід Чернівецький ("Зірка року"), його радник Казбек Бектурсунов ("Скандал року"), міністр внутрішніх справ Юрій Луценко ("Петросян року"), прем'єр Юлія Тимошенко і президент Віктор Ющенко ("Розчарування року").

Сміх як зброя

У березні український режисер Мирослав Слабошпицький та адвокат Олег Веремієнко вирішили провести національний конкурс анекдотів проти цензури. Впродовж трьох тижнів учасники конкурсу надсилали свої анекдоти.

Загалом таких зібралось близька ста, хоча тематичних (про цензуру) було лише десь з 50.

Журі, у складі якого були письменник Ульяненко та його адвокат Веремієнко, режисер Слабошпицький та декілька редакторів Інтернет-порталів обрало переможців. За найкращий анекдот Ольга Супруненко отримає ящик шампанського.

Як розповів "Українській правді. Життя" Олег Веремієнко, чимало анекдотів містили нецензурні слова. Адвокат каже, він нічого не має проти Василя Костецького, але Нацкомісія заслуговує нищівної критики.

"Ми не з Костецьким воюємо, а з інституцією, яку він представляє, з Нацкомісією з питань моралі. Ми вважаємо, що такої установи у демократичній державі не може бути апріорі", - сказав Веремієнко.

Жюрі національного конкурсу анекдотів проти цензури після бурхливих дебатів вирішило одноголосно присвоїти перше місце двом наступним анекдотам:

1 місце: З висновків Нацкомморалі: Зокрема, в тексті: "Вона помахала йому вслід рукою, розуміючи, що кінець-кінцем його вже не вернеш назад" - йдеться про грубі статеві відносини, з використанням відповідної термінології - "вслід", "зад" та "кінець-кінцем"... автор: Ольга Супруненко

1 місце: Очаровательная журналистка в шляпке задала Костицкому вопрос: "Если на прилавках совсем не будет эротической продукции, каким образом будут возбуждаться уголовные дела?" автор: Євгенія Чуприна (автор відмовився від ящика шампанського на користь дами)

Нижче наведені ще декілька анекдотів, які набрали велику кількість балів за результатами конкурсу:

У зв'язку з непоодинокими випадками в березні неприпустимої поведінки котів на вулиці, Нацкомісія по моралі підготувала подання у Генеральну прокуратуру України з пропозиціями заборонити котам на теренах України такі нахабні і відповідно до закону неприпустимі дії. Автор: Юрій Охромєєв

[L]Костицкий арестован в момент передачи книги "Жінка його мрії" своему подчиненному. Прокуратура инкриминирует Костицкому распространение порнографии.

Національна комісія з питань пристойності та моралі заборонила трансляцію сесійних засідань Верховної Ради України, як видовища, що містить елементи насильства та жорстокості.

З висновків Нацкомморалі: - "зображення статевих органів на цьому фото є недостатньо повним для його розцінювання як еротичного, тому це - порнографія!" автор: Ольга Супруненко

Земля обертається навколо своєї осі - доведено Галілеєм.
Свобода слова визначається твоїм IP - доведено Президентом.

Евгений Иванович, вот Вы наш начальник, много знаете, разъясните мне, что всё-таки означают демократия, свобода слова? Как бы тебе объяснить?. Понимаешь, Женя, при демократии можешь говорить мне в лицо всё, что ты думаешь обо мне. И тебе за это ничего не будет. Ни премии, ни отпуска, ни квартиры....

Ни что так не способствует общей нецензурности речи, как тотальная цензура письменности. Автор: "Байкер"

Реклама:

Головне сьогодні