Кількість жертв в Італії зростає щогодини. Вже 207...

— 7 квітня 2009, 16:46

Станом на 16 годину вівторка кількість загиблих від землетрусу, що стався у понеділок в ранці в центральній Італії, сягнула 207 чоловік, повідомляє Associated Press.

Таку цифру назвав італійський прем'єр-міністр Сільвіо Берлусконі. За словами політика тіла 190 загиблих вже ідентифіковані родичами. За офіційними даними ще 15 чоловік залишаються зниклими безвісти, близько 1000 - поранені, а щонайменше 100 осіб перебувають у важкому стані.

Окрім цього приблизно 100 тисяч італійців по всій країні залишаються на вулицях, бо бояться руйнівної дії повторних поштовхів. До речі, останні продовжують відбуватися приблизно кожні півгодини, повідомляє Lenta.ru.

Саме від одного з таких поштовхів постраждала міська лікарня Акіли, де перебували перші жертви стихійного лиха.

За словами начальника місцевої поліції Антоніо Манганеллі, було заарештовано кілька мародерів, які грабували покинуті напівзруйновані покинуті будинки, пише Times.

Італійський вчений з Національної фізичної лабораторії Джіампауло Джуліані стверджує, що тиждень тому передбачував вірогідність землетрусу. Чоловік звинуватив владу в ігноруванні його попередження.

[L]Урядові посадовці та експерти у свою чергу запевнили, немає наукових підстав для прогнозуванні підземних поштовхів.

"Кожного разу, коли стається землетрус знаходяться люди, які стверджують, що вони це прогнозували. Але не має жодної можливості спрогнозувати це", - сказав президент Національного інституту геофізики і вулканології.

Щоправда, незважаючи на ніщо вчені цього ж інституту розробляють спеціальні програми основуючись на показаннях своїх приладів та історичні факти, пише Inopressa з посиланням на італійське видання Corriere della Sera.

Науковці здатні з точністю до 50% сказати, де протягом року будуть підземні поштовхи. Але в сучасних умовах неможливо відірвати від налагодженого життя на 365 днів населення цілих районів.

Наразі Італія долучилася до міжнародної програми "Спільних досліджень і прогнозування землетрусів".

До речі, існує цілий ряд прикмет, що вказують на неминучий землетрус: це незвична поведінка домашніх тварин і других представників фауни, наприклад, вужів.

Інколи чути глухий підземний гул, в наелектризованій атмосфері виникають грозові розряди, блискавки, а з ущелин збільшуються викиди родону - газу, який виділяється при зміщенні пластів земної кори. У криницях на воді з'являється бриж.

Реклама:

Головне сьогодні