Філіппінські рибалки піймали і з'їли рідкісну акулу. Фото

— 8 квітня 2009, 13:00

Одну з найбільш рідкісних риб світу - акулу Megachasma pelagios (великорота акула) було піймано 30 березня 2009 року недалеко від міста Донсол, повідомляє Associated Press.

Величезна риба мала довжину 4 метри та вагу більше ніж пів тонни. До речі, у світі зареєстровано всього 41 акула цього виду.

Науковці з Всесвітнього фонду дикої природи (World Wildlife Fund (WWF) намагалися переконати рибалок не їсти цінний для науки екземпляр.

Однак у місцевих жителів м'ясо акул вважається делікатесом. Тож не зважаючи на прохання захисників природи, кухарі з Філіппін приготували з пійманої риби страву з використанням кокосового молока.

Megachasma pelagios. Таких акул в світі всього близько 40. Фото animalpicturesarchive.com

Вперше Megachasma pelagios було знайдено науковцями у 1976 році поблизу з Гавайськими островами. Решта цих акул виявлені у Каліфорнії, Японії, Тайвані, Індонезії, Бразилії, Еквадорі, Сенегалі, Південній Африці, Мексиці та Австралії.

Ці акули відносяться до одного з трьох типів відомих видів акул, які харчуються планктоном і не несуть жодної загрози для людини

Представники WWF закликають рибалок, які стикаються з рідкісними акулами, негайно повідомляти про це представникам влади або науковцям.

Реклама:

Головне сьогодні