Керівники вузів контролюватимуть незалежне оцінювання

— 9 квітня 2009, 12:22

Такими спостерігачами можуть бути проректори, декани та завідувачі кафедр.

Про це йдеться у новому наказі міністра освіти і науки "Про спостерігачів від вищих навчальних закладів, підпорядкованих МОН, у проведенні зовнішнього незалежного оцінювання", - повідомляє Інформаційний центр незалежного оцінювання.

За рішенням міністерства, участь керівного складу університетів у спостереженні за зовнішнім незалежним оцінюванням (ЗНО) є обов'язковою.

Керівники вищих закладів освіти І-ІV рівнів акредитації до 10 квітня 2009 року мають визначити та подати списки осіб, які будуть задіяні у спостереженні за ЗНО. Згідно з міністерським наказом, робота спостерігачів від ВНЗ буде забезпечуватися коштом самих вищих навчальних закладів.

Всього вітчизняні виші повинні делегувати на пункти тестування у 2009 році 3 952 спостерігачів.

Український центр оцінювання якості освіти у свою чергу повинен розробити пам'ятки для вузівських спостерігачів, провести протягом квітня 2009 року регіональні інструктивні наради та забезпечити представників університетів відповідними посвідченнями.

Вузівські контролери, відповідно до наказу, зобов'язані у триденний термін після проведення тестувань надіслати Українському центру оцінювання якості освіти письмові звіти за спеціально затвердженою формою, в якій міститимуться питання щодо наявності 15 найтиповіших форм порушень встановленої процедури проведення тестувань.

[L]Нагадуємо, що в Україні вже другий рік поспіль успішне проходження зовнішнього незалежного оцінювання є обов'язковою умовою для усіх абітурієнтів вітчизняних ВНЗ незалежно від форм власності та навчання.

Цього року сесія незалежного тестування з 8 предметів пройде в період з 6 травня по 5 червня. Для участі в ній зареєструвалося 461 981 охочих.

Крім того, Український центр оцінювання якості освіти вже видав посвідчення 3 412 громадським спостерігачам, які представляють громадські організації та батьківські комітети. Процес їх реєстрації триває до 5 травня 2009 року.

Реклама:

Головне сьогодні