Microsoft: в електронній пошті 97% спаму

— 9 квітня 2009, 17:05

Про це свідчать дані в дослідженні, проведеному фахівцями компанії Microsoft, повідомляє ВВС.

Основна частина спаму - пропозиції купити різні ліки, "ділові пропозиції" від шахраїв, порнографія. При цьому повідомлення зі спамом часто є рознощиками комп'ютерних вірусів.

Фахівці Microsoft підрахували, що на 1000 комп'ютерів приходяться 8,6 заражених вірусами машин.

Також з'ясувалося, що хакери все частіше намагаються заразити вірусами додатка пакета Microsoft Office та документи у форматі PDF.

Збільшення кількості спаму Ед Гібсон - радник Microsoft з питань комп'ютерної безпеки, пояснює тим, що все частіше замість пошуку вразливих місць у комп'ютерних системах шахраї намагаються грати на почуттях користувачів.

Крім того, збільшення швидкості виходу в Інтернет, удосконалювання операційних систем і прискорення роботи комп'ютерів дозволяють розсилати спам у не бачених раніше кількостях.

Представники компанії Message Labs, що спеціалізується на питаннях комп'ютерної безпеки, оцінюють рівень спаму в інтернеті приблизно в 81%.

При цьому фахівці відзначають, що наприкінці 2008 спаму стало менше, тому що була відключена хостингова компанія, послугами якої активно користувалися спамери.

Microsoft підкреслює, що панікувати з приводу такого високого рівня спаму простим користувачам непотрібно.

Адже, за словами Кліффа Еванса - керівника відділу комп'ютерної безпеки британського підрозділу Microsoft, більшість зі спамових повідомлень фільтруються і не доходять до поштової скриньки користувачів.

Реклама:

Головне сьогодні