85% канадських віз видаються українцям протягом доби

— 1 травня 2009, 16:39

85% канадських віз видаються українським заявникам протягом доби без яких-небудь зайвих бюрократичних процедур.

Про це заявила в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" генерал-губернатор Канади Мікаель Жан.

"Нинішня практика така, що фактично 85% віз сьогодні видаються майже автоматично, - повідомила Мікаель Жан. - 85% заявників візу отримують протягом доби, 95% заявок від студентів оформляються теж досить швидко - від 24 годин до двох тижнів щонайбільше. Таким чином, можливість подорожувати є".

При цьому генерал-губернатор відзначила, що факт відміни українських віз для громадян Канади не передбачає зобов'язання Канади вводити відповідну практику стосовно українців, але подібна можливість розглядається.

"Якщо ж казати про візи, то справді - Україна скасувала їх для громадян Канади. Але практика в Канаді така, що взаємності в таких питаннях у нас немає, - заявила генерал-губернатор. - Президент Ющенко підкреслював, що Канада має забезпечити принцип взаємності у видачі віз українцям. Ми це питання розглянемо".

Мікаель Жан особливо підкреслила бажання канадського уряду забезпечити можливість подорожей до Канади для української молоді.

"Ми сьогодні працюємо над угодою про забезпечення мобільності пересування саме молоді. Це сприятиме зміцненню зв'язків між Україною і Канадою", - впевнена генерал-губернатор.

Реклама:

Головне сьогодні