У Москві госпіталізували двох жінок зі страху свинячого грипу

— 1 травня 2009, 20:10

Дві жінки, що прилетіли зі США з підвищеною температурою, госпіталізовані в інфекційну лікарню в Москві, повідомив "Інтерфаксу" у п'ятницю керівник Роспотребнадзора, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко.

"Обидві жінки - громадянки РФ. Одна з них прилетіла в Росію з Нью-Йорка вчора, друга - сьогодні. У них була підвищена температура тіла, і за всіма нашими вимогами вони були спрямовані в стаціонар", - сказав Онищенко.

За його словами, у жінок взяли аналізи на предмет наявності свинячого грипу, який медики називають грип "Каліфорнія 0409" (тепер, за рішенням ВОЗ, H1N1).

"У зв'язку з тим, що в жінок підвищена температура, вони одержують необхідне лікування. Стан обох задовільний", - сказав Онищенко.

За даними Мінздраву, у Росії зареєстрованих випадків свинячого грипу в даний час немає.

Тим часом, число випадків зі смертельним результатом від зараження грипом A/H1N1 у Мексиці на ранок п'ятниці зросло до 15, повідомив міністр охорони здоров'я країни Хосе Анхель Кордова.

Британські медики підтвердили діагноз грип A (H1N1) у чоловіка, який не відвідував Мексику, пише Газета. Ру з посиланням на Reuters.


Чоловік із Шотландії став 10 британцем, у якого підтверджено свинячий грип.

Греція заборонила експорт двох препаратів ("Реленза" і "Таміфлю") від вірусу грипу H1N1, також відомого як "свинячий грип", з метою зберегти запас лік на той випадок, якщо в країні почнеться епідемія цього захворювання, повідомило міністерство охорони здоров'я Греції.


Поки в Греції не зафіксовано жодного випадку захворювання свинячим грипом.

Реклама:

Головне сьогодні