У Росії можуть почати виробництво вакцини проти "свинячого грипу"

— 24 травня 2009, 22:02

Російські вчені змогли виділити штам вірусу A1/H1N1 від 28-річного москвича, який був госпіталізований в 1-у клінічну інфекційну лікарню з захворюванням "свинячим грипом" у минулу п'ятницю.

Про це повідомив директор Інституту вірусології ім. Івановського Дмитро Львов.

Як розповів Львов радіо "Вести ФМ", від цього хворого в Інституті вдалося виділити перший у Росії штам вірусу "свинячого грипу". Штам депонований в державну колекцію вірусів, у нього є офіційний номер.

Тепер, як пояснив директор інституту, є юридичні підстави для того, щоб використовувати цей штам і для виробництва вакцини, і для конструювання діагностичних систем.

Що стосується самого москвича, у якого було виявлено вірус A1/H1N1, то, як підтвердив Львов, він пішов на поправку і вже завтра може бути виписаний з лікарні.

Про те, що москвич, у якого був виявлений вірус A1/H1N1, може бути виписаний вже в понеділок, повідомило раніше в неділю джерело в медичних колах столиці.

У свою чергу головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко заявив, що хворий чоловік почуває себе нормально.

За даними відомства, ні в кого, з ким контактував хворий, ознак захворювання не виявлено.

"Стан чоловіка, якого заражено "свинячим грипом", стабільний. За останніми вимірами, його температура в нормі - 36,6 градусів", - сказав співрозмовник агентства.

Він підкреслив, що остаточне рішення про виписку чоловіка буде прийнято, швидше за все, у понеділок після спеціального консиліуму.

Інтерфакс-Україна

Реклама:

Головне сьогодні