У Мексиці свинячий грип "пригальмував", але заспокоюватися зарано

— 4 травня 2009, 11:56

Міністр охорони здоров'я Мексики Хосе Анхель Кордоба сказав, що спалах хвороби, можливо, стабілізувався, повідомляє ВВС.

"Щодня ми засвідчуємо менше серйозних випадків і рівень смертей зменшується", - сказав мексиканський урядовець.

Вже третій день поспіль у Мехіко не реєструється випадки смертей від зараження вірусом А/H1N1. Про це повідомив в ефірі мексиканської телекомпанії "Телевіса" керівник служби охорони здоров'я столиці Армандо Ауед.

"До лікарняної системи муніципального управління за цей час поступило лише сім пацієнтів з ознаками, що мають схожість з грипом, хороша новина полягає у тому, що з лікарень виписано 22 пацієнтів, які вже одужали", - додав він, повідомляє Інтерфакс.

Зарано втрачати пильність

Між тим, голова муніципального управління Мехіко Марсело Ебрард заявив, що "не дивлячись на стабілізацію кількості випадків зараження, рівень підвищеної тривоги у місти збережеться".

"Ніхто не має думати, що вже жодної проблеми не існує, - це велика помилка Чому у нас більше немає заражень? Тому що місто практично паралізоване, мі маємо усвідомлювати, що вірус продовжує поширюватися, і ми не маємо намірів давати здаватися", - сказав Ебрард.

[L]Так само, Всесвітня організація охорони здоров'я застерігає не самозаспокоюватися в оцінках становища зі свинячим грипом,

"Є висока ймовірність, що цей вірус повернеться, особливо в холодну пору року. Мексика розташована в північній півкулі, де настає літо і тоді активність грипу зазвичай зменшується. Тому я вважаю, що ми зачекаємо перед тим, як схвалювати якісь рішення. Цілком можливо, що теперішній пік активності минув. Але спалах триває лише 10 днів, тому нам треба чекати і спостерігати", - речник ВВОЗ з епідемічних і пандемічних хвороб Ґреґорі Гартл.

Свинячий грип "завойовує" нові території

Станом на понеділок, 4 травня, вірусом грипу А H1N1 заразились 985 осіб у 20 країнах світу, повідомляє Інтерфакс з посиланням на офіційну статистику ВООЗ.

Наразі у Мексиці підтверджено 590 випадків виявлення захворювання, 25 осіб померли.

У США кількість захворівши збільшилося до 226 осіб, включаючи один летальний випадок.

Фахівці медики у Сполучених Штатах кажуть, що свинячий грип незабаром пошириться на цілу їхню країну, а зараз підтверджено випадки захворювання у понад половині штатів. Вони кажуть, що вірус, як виглядає, насамперед вражає людей віком до 50 років.

Велика кількість підтвердження випадків захворювання на свинячий грип було зафіксовано також у Канаді (85 осіб), Іспанії (40 хворих) і Великобританії (15 заражених).

Крім того, факти захворювання осіб новим видом грипу було відмічено в Австрії, Китаї, Коста-Рікі, Колумбії, Данії, Сальвадорі, Франції, Німеччині, Ірландії, Ізраїлі, Італії, Нідерландах, Новій Зеландії, Південній Кореї і Швейцарії.

Майкл Раян, директор ВООЗ з питань глобального реагування, сказав, що не можна говорити про поширення хвороби неконтрольованими темпами і що слід почекати кілька днів, аби прояснити ситуацію.

Реклама:

Головне сьогодні