Уряд Британії зрівняє зарплатню чоловіків і жінок

— 5 травня 2009, 11:25

У Великій Британії жінки в середньому заробляють на 23 відсотки менше, ніж чоловіки, незважаючи на ухвалений 40 років тому закон про рівну оплату праці.

Згідно з новим законом про рівність, більшість британських фірм повинні будуть оприлюднювати дані про погодинну оплату праці чоловіків та жінок, пише ВВС.

Цей закон стосується тих компаній, в яких працюють від 250 осіб і більше.

Очікують, що закон набуде чинності навесні 2010 року.

Міністр у справах жінок і з питань рівності Гаррет Гартман зауважила, що згідно з новим законом, до трудового договору не можна буде вносити пункт, який забороняє співробітникам фірми розголошувати дані про свою зарплатню.

Гартман також переконана, що цей закон допоможе "скоротити різницю між багатими і бідними та зробити британців більш рівними".

Окрім цього, закон має на меті усунути дискримінацію людей похилого віку та вихідців із робітничих верств населення.

Проти закону виступали представники ділових кіл, які вважають, що невеликим фірмам і без нового закону важко дотримуватися законодавства Британії.

Зокрема, генеральний директор Британської торгової палати Девід Фрост вважає, що компанії будуть неохоче наймати на роботу нових співробітників, і це уповільнить процес виходу британської економіки з кризи.

Реклама:

Головне сьогодні