В Україні починається зовнішнє оцінювання випускників шкіл

— 5 травня 2009, 13:39

Так, за даними Інформаційного центру незалежного оцінюванню, цього року нараховується 461,98 тисяч бажаючих стати студентами.

З 6 травня по 5 червня в Україні відкриється 5,216 тисяч пунктів тестування, у кожному з яких чергуватимуть представники Державної служби МВС та медичні працівники, повідомляє Інтерфакс.

За тестуванням спостерігатимуть більше 9 тисяч зареєстрованих громадських контролерів та представників преси.

Зареєстровані учасники тестувань пройдуть 1,23 мільйони тестових випробувань. Для цього підготовлено 2,8 мільйонів тестових зошитів із завданнями з усіх предметів, які охоплює цього року тестування.

[L]Крім цього, розроблено 47 варіантів тестів і 435 варіантів субтестів.

Український центр оцінювання якості освіти нагадує, що тестування з усіх предметів розпочнеться одночасно по всій країні об 11.00.

Для допуску на пункт тестування кожен учасник повинен мати при собі паспорт чи свідоцтво про народження і довідку з учбового закладу з фотокарткою, гелеві чи кулькові ручки з пастою чорного кольору.

Також до аудиторії, де буде проходити тестування, учасники можуть взяти з собою пляшку з водою.

Цього року учасник мають право після завершення тестування забрати із собою тестовий зошит.

У випадку виявлення порушень процедури проведення зовнішнього оцінювання знань, учасник мають написати апеляційну заяву і передати її відповідальному за пункт тестування чи уповноваженому центра оцінювання якості до виходу з пункту тестування.
Реклама:

Головне сьогодні