Нові випадки зараження свинячим грипом. У Великобританії закривають школи

— 5 травня 2009, 14:34

Влада Великобританії прийняла рішення закрити п'ять шкіл після того, як підтвердилися ще 9 випадків зараження людей свинячим грипом, передає Інтерфакс з посиланням на британський телеканал Sky News.

Школи були зачинені через міркування безпеки, після того, як було підтверджено зараження декількох учнів. Однак Управління охорони здоров'я Великобританії відмічає, що закриття шкіл не є обов'язковим заходом.

За даними телеканалу, наразі загальна підтверджена кількість хворих дорівнює 27 пацієнтам, 23 з них - в Англії і 4 - у Шотландії. При цьому семеро з дев'яти нових підтверджених випадків вказують на передачу вірусу від людини до людини.

[L]В іншій країні - Італії - медики виявили два нових випадки зараження вірусом A/H1N1.

Зокрема, вірус виявлено у 16-річної дівчини та в 11-річної дитини. Обоє днями повернулися з Мексики. Наразі хворі госпіталізовані до римського шпиталю.

Таким чином, всього в Італії свинячий грип виявлено у 4 осіб.

Що ж стосується Мексики, звідки, як вважається, і поширився вірус, то тут кількість померлих виросла 26 осіб, а проходять лікування вже 701 людина.

Між тим, у Колумбії кількість підозрюваних випадків зараження вірусом А/H1N1 досягло 136 осіб, у той час, як минулої неділі лікарями було зафіксовано лише 108 випадків захворювання.

За словами міністра соціального забезпечення Колумбії Дієго Паласіо Бетанкура, у лікарнях країни на даний момент знаходяться ще 220 пацієнтів з симптомами грипу. Однак поки лікарі з'ясовують, чи хворі цю люди саме свинячим грипом.

Реклама:

Головне сьогодні