З травня в Україні подешевшають презервативи

— 7 травня 2009, 11:27

Наразі сегмент доступних презервативів в Україні заповнений на три чверті, а з травня 2009-го року знизяться ціни на 25% на такі бренди як Contex і Durex, повідомляє Фонд Олени Франчук "АнтиСНІД".

Після того, як на початку року презервативи подорожчали майже втричі, експерти почали побоюватися збільшення народжуваності й ймовірного спалаху захворювань, які передаються статевим шляхом.

Адже, на фоні економічної нестабільності і зниження прибутків населення, засоби захисту від ВІЛ/СНІД стали практично недоступними людям з рівнем прибутку нижче середнього.

Щоб якось стабілізувати ситуацію і уникнути росту захворювань, що передаються статевим шляхом фонд "АнтиСнід" провів переговори з найбільшими постачальниками презервативів в Україні.

[L]Результатом перемовин стало те, що на український ринок було виведено постачальником "Медиком Україна", презервативи, які мають доступні ціни, а їхні захисні якості повністю відповідають міжнародним та українським стандартам.

Тож, вже у лютому цього року у багатьох торгівельних точках країни з'явилися презервативи, вартість яких від 2 до 10 гривень за упаковку з 3 штук.

Згідно дослідженню, проведеному міжнародним дослідницьким центром компанії ІПСОС Україна на замовлення фонду "АнтиСНІД", у найбільших містах (Київ, Дніпропетровськ, Харків, Донецьк, Одеса, Львів і Сімферополь) презервативи вартістю до 11 гривень за упаковку з 3 штук представлені в 74% торгівельних точок.

До того ж, аптеки виявилися найбільш реальним місцем, де можна придбати недорогі презервативи - вони у 3,5 рази частіше пропонують своїм покупцям презервативи у категорії, наприклад, до 5 гривень за упаковку з 3 штук, ніж супермаркети.

Реклама:

Головне сьогодні