Тест

На Київщині спіймали маніяка: зґвалтував і вбив 11 жінок

Про це на брифінгу у понеділок розповів заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов, повідомляє УНІАН.

За його словами, зараз цього 35-річного чоловіка перевіряють на причетність ще до 30 злочинів (пограбувань і зґвалтувань), на які вже на 90% є докази.

Затриманого також перевірятимуть на причетність до ще понад 100 злочинів.

За словами Євдокимова, жертви маніяка - жінки від 18 до 70 років. Чотирьом із жінок, які були зґвалтовані, вдалося вижити, оскільки вони не чинили опору. Дві з них його вже впізнали.

Крім того, усі зібрані докази, у тому числі експертні, вказують саме на те, що затримана людина була причетна до цих вбивств та зґвалтувань.

Як зазначив Євдокимов, серед початкових версій було те, що ці злочини міг скоїти або лісничий, або хтось із військовослужбовців, оскільки неподалік місць, де було знайдено тіла жінок, розташовано ряд військових частин.

"Ми маємо справу із сексуальним маніяком, який би не зупинився", - додав мінстр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Затриманий у 2002 році був засуджений за пограбування жінки у Києві, але умовно-достроково звільнений, коли до закінчення терміну покарання, визначеного судом, йому залишалось 8 місяців.

За словами Юрія Луценка, серія цих злочинів - одна із найрезонансніших, яка турбувала правоохоронні органи в останні роки. Для розкриття злочинів були задіяні усі сили київського Главку міліції, ГУ МВС Київської області, центрального апарату МВС. Як зазначив міністр, обсяг справи становить 148 томів.

Водночас, не виключено, що існують ще потерпілі, які з тих чи інших причин не зверталися до міліції, а тому правоохоронці просять таких осіб звернутися до органів внутрішніх справ.