Глобальне потепління щороку вбиває 300 тисяч людей

— 2 червня 2009, 12:48

Зміна клімату призводить до зростання кількості катастрофічних природних явищ, таких як посуха і повінь. Окрім цього підвищення температури негативно впливає на врожай, що призводить до голоду.

Таким чином, щороку жертвами глобального потепління стають близько 300 тисяч жителів планети. Такі офіційні цифри оприлюднено під час доповіді колишнього генерального секретаря ООН Кофі Аннана, який нині є членом міжнародної організації Global Humanitarian Forum.

"Зміна клімату завдає реального і значного збитку в усьому світі, від неї страждають і суспільство, і окремі люди", - заявив Аннан.

За даними дослідження, найбільша кількість смертей - близько 90% - припадає на мешканців країн, які розвиваються, повідомляє New Scientist.

Однак прогнози вчених невтішні - науковці прогнозують, що до 2030 року кількість щорічних жертв потепління зросте до 500 тисяч.

Наразі Кофі Аннан закликає уряди всіх країн світу сконцентруватися на боротьбі з глобальним потеплінням.

"Забруднення довкілля має ціну, і ця ціна повинна бути сплачена забруднювачем. На долю 15 найменш розвинених країн припадає менше 1% викидів вуглекислого газу, проте саме вони зараз сильніше за всіх страждають від пов`язаних з парниковим ефектом наслідків", - заявив Аннан.

Зокрема, екс-генсек ООН наголошує, що країни, які братимуть участь у Копенгагенському з'їзді у грудні цього року, повинні діяти вже зараз - вжити конкретних заходів зі зниження викидів парникових газів в атмосферу.

Реклама:

Головне сьогодні