В Україні побільшало випадків торгівлі дітьми

— 9 червня 2009, 14:39

Найчастіше українських дітей продають у сексуальне рабство і для трудової експлуатації до Росії, Туреччини та Об'єднаних Арабських Еміратів, заявляють представники Міністерства внутрішніх справ, повідомляє "Радіо Свобода".

Понад 90% дітей, які стали жертвами торгівлі, не звертаються по допомогу і відмовляються свідчити проти своїх кривдників у суді, розповідає начальник відділу департаменту у справах неповнолітніх МВС України Володимир Ярошинський.

"Від початку року ми виявили 22 випадки торгівлі дітьми. Переважна більшість потерпілих - діти віком 16-17 років, яких змушували надавати сексуальні послуги. Злочинність у сфері торгівлі людьми дуже прихована, скільки таких випадків реально, сказати важко. Але ми вживаємо всіх розшукових та інших заходів для притягнення до кримінальної відповідальності всіх злочинців", - зазначив Володимир Ярошинський.

[L]За останні 9 років у рамках європейських програм допомогу отримали 5639 українців, які стали жертвою торгівлі людьми, кожен десятий з них неповнолітній.

Європейський Союз спільно з українськими громадськими організаціями та правоохоронцями розпочав проект протидії торгівлі дітьми в Україні та реабілітації постраждалих. На ці програми Європейська комісія виділила 600 тисяч євро.

Реклама:

Головне сьогодні