У більше половини дитячих таборів виявлені різноманітні порушення

— 1 липня 2009, 12:27

Про це заявила голова Держспоживстандарту України Лариса Лосюк, повідомляє прес-служба установи.

За її словами, впродовж червня 2009 року перевірено 202 заклади оздоровлення та відпочинку дітей. У 120 з них (понад 59 %) було виявлено 648 різноманітних порушень.

Під час перевірок якості та безпеки продовольчої продукції було виявлено чимало порушень, а саме: невідповідність її вимогам нормативних документів; відсутність контролю показників безпеки; недотримання технологічної дисципліни; неналежне оформлення супровідних документів про якість та безпеку; неналежне маркування продовольчої продукції та ін.

Були встановлені непоодинокі випадки відпуску дітям неповних порцій страв; порушення технології приготування; використання продуктів без належної супровідної інформації та документів, що засвідчують їхню якість та безпечність тощо.

Підприємствам-порушникам було видано 101 припис про усунення недоліків, винесено 57 постанов про заборону реалізації продукції, що не відповідала вимогам чинного законодавства та нормативних документів.

За порушення вимог чинного законодавства до адміністративної відповідальності притягнуто 115 осіб, яких було оштрафовано на загальну суму 14,2 тис. грн.

До 59 суб'єктів господарювання застосовано адміністративно-господарські санкції на загальну суму 34,5 тис. грн. Матеріали перевірок були надані органам державного контролю і нагляду, органам місцевого самоврядування та правоохоронним органам для реагування та застосування відповідних заходів.

Реклама:

Головне сьогодні