Уряд дозволив користуватися "мобільниками" у літаках

— 3 липня 2009, 18:34

Відповідно до прийнятих 26 червня змін до плану використання радіочастотного ресурсу, опублікованому у п'ятницю в базі "Законодавство України", дозволяється використання технології GSM-1800 у діапазоні 1710Мгц-1785 Мгц (дуплекс - 1805 Мгц-1880Мгц) "на борту літаків на висоті більше 3 тис. м відповідно до технічних експлуатаційних вимог..., за умови узгодження сертифіката літака з Державною авіаційною адміністрацією".

"Фактично цим пунктом дозволена установка на борту літаків ретрансляторів мобільного зв'язку, міні-базових станцій", - пояснив агентству "Інтерфакс-Україна" член Національної комісії регулювання зв'язку Володимир Олійник.

Як відомо, у квітні 2008 року Європейська комісія представила серію правил, завдяки яким пасажири літаків, які пролітають над територією Європейського Союзу, зможуть користуватися мобільними телефонами.

У листопаді 2008 року віце-президент по управлінню мережами і регуляторними відносинам британської AeroMobile, які поставляють рішення для забезпечення мобільного зв'язку на борту літаків, Кевін Роджерс заявляв, що його компанія веде переговори з однією з українських авіакомпаній.

Реклама:

Головне сьогодні