З масовим отруєнням дітей розбиратиметься прокуратура

— 6 липня 2009, 15:20

Ще у неділю Закарпатська обласна санітарно-епідеміологічна служба провела санітарно-епідеміологічне обстеження санаторію "Перлина Карпат", повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

При перевірці було встановлено порушення санітарних норм і правил щодо прийому дітей та початку роботи дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.

Крім того директор санаторію розпочав його роботу без акту прийому та комісійного заключення з дозволом на початок роботи. Прийом дітей не було погоджено з Мукачівською районною санепідстанцією, йдеться у повідомленні.

[L]

Під час перевірки було виявлено порушення правил зберігання рибних продуктів, масла солодко-вершкового. Порушено правила зберігання сирих овочів в овочевому цеху (капуста зберігається насипом з ознаками гниття, стелажі та піддони для зберігання овочів виготовлені з матеріалу, що не підлягає санітарно-гігієнічній та дезобробці) та інше.

За результатами обстеження експлуатацію харчоблоку зупинили. Наразі вирішується питання про закриття санаторію. Проведено бактеріологічне обстеження раптовим методом 9 співробітників працюючої зміни харчоблоку.

Відібрані зразки на комплекс санітарно-бактеріологічних, токсикологічних, вірусологічних досліджень: залишки харчових продуктів (м'ясо-молочна, рибна, проби яєць, овочі, фрукти), гігієнічні змиви на БГКП, вода питна, вода мінеральна, добовий раціон за п'ятницю та суботній ранок, змиви з контролю якості заключної дезінфекції.

Результати 10 експрес-досліджень молочної продукції на ротавіруси - від'ємні. Проводиться вивчення шляхів отримання харчових продуктів та сировини.

Станом на ранок понеділка на стаціонарному лікуванні у Львові залишилося 60 дітей та 7 дорослих, у Києві на стаціонарі знаходяться 3 дітей. Стан інших 166 дітей та 8 дорослих, що прибули до Києва і яких вже відпустили додому, лікарі оцінюють як задовільний.

Міністр охорони здоров'я Василь Князевич під час наради заслухав головного державного санітарного лікаря України Олександра Біловола.

Окрім проведених заходів міністр доручив провести службове розслідування, під час якого вивчити причини ситуації та вжити жорсткі заходи задля подальшого недопущення подібних випадків під час санаторно-курортного оздоровчого сезону.

Реклама:

Головне сьогодні