Москва більше не найдорожче місто світу

— 7 липня 2009, 10:36

Про це свідчать результати дослідження консалтингової компанії Mercer Human Resource Consulting за 2009 рік. Усього розглядалися 143 міста на 6 континентах, а оцінювалися вони за більш ніж 200 показниками, таких як житло, транспорт, їжа, одяг, розваги та інше.

За точку відліку у дослідженнях Mercer Human Resource Consulting береться Нью-Йорк, його рахунок - 100 балів. З ним порівнюються всі інші міста, а місцеві ціни співвідносяться з американським доларом.

Отже, найдорожчим містом світу став Токіо, піднявшись із другого місця минулого року, за ним йде інше японське місто Осака і трійку лідерів закриває столиця Росії Москва.

Крім того, до десятки найдорожчих міст увійшли Женева (Швейцарія), Гонконг (Гонконг), Цюрих (Швейцарія), Копенгаген (Данія), Нью-Йорк (США), Пекін (Китай) та Сингапур (Сингапур).

Столиця Франції Париж опинилася на 13 місці, Лондон (Британія) - 16 місце, Рим (Італія) - 18 місце, Відень (Австрія) - 21 місце, Мадрид (Іспанія) - 37 місце, Берлін (Німеччина) - 49 місце. Завершає першу 50 - Чикаго (США). Жодне з українських міст до першої 50-ки не увійшло.

Реклама:

Головне сьогодні