На Львівщині перевірять усі санаторії і дитячі табори

— 7 липня 2009, 15:48

Про це заявив голова Львівської облдержадміністрації Микола Кміть під час брифінгу у вівторок, повідомляє УНІАН.

"Санепідемстанція ще не встановила причин отруєння дітей, зараз проводяться відповідні заходи. На Львівщині також перевірять всі санаторії, дитячі табори на предмет дотримання санітарно-гігієнічних вимог. Але тут є питання тендерних процедур. Мене дивує ще й те, що не виділяються кошти на покращення умов перебування дітей у таборах, а лише на закупівлю путівок", - зазначив Кміть.

[L]

Крім того, він повідомив, що на сьогодні в обласній інфекційній клінічній лікарні залишається 58 осіб, які 4 липня були госпіталізовані з потяга "Київ-Ужгород" з попереднім діагнозом "гострий гастроентероколіт", 14 дітей вже виписали.

"Для медичних закладів, де розмістили постраждалих, з резервного фонду бюджету було виділено 50 тисяч гривень, а за фактом отруєння дітей порушено кримінальну справу", - зазначив Кміть.

Як відомо, 4 липня цього року сталося масове харчове отруєння дітей з Києва, які відпочивали у санаторії "Перлина Карпат" Закарпатської області і потягом поверталися додому. Загалом були госпіталізовані 76 осіб.

Минулої доби та вночі з понеділка на вівторок до інфекційного відділення Дрогобицької районної лікарні були госпіталізовані 22 дитини, які проходили курс оздоровлення в санаторії "Конвалія" в селі Станиля Дрогобицького району Львівщини. Всім дітям поставлено діагноз "гостра кишкова інфекція".

Реклама:

Головне сьогодні