Україні потрібні кваліфіковані руки і голови

— 7 липня 2009, 16:58

Про це розповів директор Державного центру зайнятості Володимир Галицький, повідомляє Ліга.net.

За його словами, не вистачає сьогодні також медичних працівників, вчителів, продавців як продовольчих, так і непродовольчих товарів.

Багато заявок сьогодні надходить від роботодавців на швачок, кухарів, водіїв, трактористів, висококваліфікованих робітників у галузі суднобудування.

"Роботодавці сьогодні потребують висококваліфікованих працівників, які володіють сучасними технологіями, можуть користуватися новітньою технікою та обладнанням", - зазначив Галицький.

Зокрема, він уточнив, що серед висококваліфікованих фахівців залишається попит на інженерів, бухгалтерів, економістів, чиї знання відповідають сучасним вимогам, оскільки вони є представниками професій, на яких базується ринкова економіка.

За даними Галицького, вугледобувні регіони України - Луганська, Донецька та Дніпропетровська області - постійно мають потребу в кваліфікованих робітниках: машиністах підземних установок, підземних гірниках, гірниках з ремонту гірничих виробок і тому подібне.

"У південних регіонах країни - Миколаївській, Одеській та Херсонській областях - великим попитом користуються професії складальників корпусів металевих суден, складальників-добудовників суднових корпусів", - розповів директор Держцентру зайнятості.

При цьому він додав, що в місті Києві роботодавці шукають висококваліфікованих бухгалтерів, інженерів-програмістів, менеджерів, автоводіїв, медичних працівників.

Реклама:

Головне сьогодні