Правила ввезення мобільних телефонів з-закордону

— 8 липня 2009, 13:35

У цьому разі при перетинанні митного кордону необхідно заповнити митну декларацію, до якої в розділ "випромінюючі пристрої" внести тип мобільного телефону, що ввозиться, та його код ІМЕІ.

Для внесення до узагальненої бази даних кодів ІМЕІ мобільних телефонів, які було придбано за кордоном, треба звернутися до УДЦР з відповідною заявою.

[L]

У ній слід зазначити коди ІМЕІ ввезених мобільних телефонів, пояснює прес-служба Українського держцентру радіочастот.

До заяви також додається оригінал митної декларації, у якій записано мобільні телефони.

Заява з додатком направляється рекомендованим листом на адресу УДЦР (проспект Перемоги, 15-й км, Київ, Україна) або передається особисто до однієї з його філій, що знаходяться в усіх обласних центрах.

На підставі цих документів коди ІМЕІ телефонів будуть внесені до білого списку і при підключенні будуть обслуговуватися усіма операторами мобільного зв'язку.

Якщо до України ввозиться більша кількість телефонів, то на їх ввезення необхідно отримати дозвіл Українського державного центру радіочастот. З процедурою отримання дозволів можна ознайомитися на сайті центру.

Як відомо, з 1 липня 2009 року в Україні заборонено продаж мобільних телефонів, чиї коди ІМЕІ не внесено до загальної бази УДЦР.

Реклама:

Головне сьогодні