Жертв отруєння в санаторії "Конвалія" побільшало

— 9 липня 2009, 11:54

На стаціонарному лікуванні в інфекційному відділенні Дрогобицької міської лікарні перебуває 32 особи, з них 30 дітей з числа відпочиваючих санаторію.

Згідно проведеного епідрозслідування, ймовірними факторами інфікування могли послужити макарони з відвареним м'ясом (по-флотськи), плов з м'ясом курячим, сардельки, яйця курячі, сир, вода водопровідна, повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

[L]

Під час проведення перевірки санаторію було виявлено порушення дезінфекційного та протиепідемічного режиму, відхилення від погодженого санепідслужбою меню, недостатня кількість задіяного в роботу холодильного обладнання, за що були вжиті заходи адміністративного впливу до посадових осіб.

Створено комісію Мінохорони у складі фахівців з епідеміології, інфекційних хвороб, гігієни дітей та підлітків, яка працюватиме з 8 до 11 липня 2009 року в осередку інфекційного захворювання з метою з'ясування причини захворювання дітей та надання практичної допомоги у розробленні заходів з профілактики гострих кишкових інфекцій.

Водночас, нові випадки захворювань на гостру кишкову інфекцію серед дітей, які перебували в дитячому оздоровчому таборі "Перлина Карпат" Закарпатської облради не зареєстровано.

У Києві здійснюється медичне спостереження за станом дітей та вчителів, що прибули із санаторію. За минулу добу оглянуто 153 особи, у тому числі 3 дорослих та 150 дітей, проявів кишкової інфекції не виявлено.

Станом на 9 ранку четверга в інфекційних відділеннях на стаціонарному лікуванні залишилось 38 хворих, у тому числі 6 дорослих та 37 дітей, з яких у Львові - 30 (у тому числі 19 дітей у віці до 15 років), Хмельницьку та Тернополі по 2 дитини, у Києві 4 хворих (у тому числі 3 підлітків).

За оперативними даними, причиною занедужання дітей у санаторії "Перлина Карпат" могло стати вживання харчових продуктів, забруднених збудниками патогенних мікроорганізмів, яке відбулось через недотримання персоналом правил особистої гігієни, порушення технологічного процесу приготування страв, про що свідчить виділення мікроорганізмів роду Salmonella та St.aureus.

Реклама:

Головне сьогодні