Виявлено "найулюбленіший" день для самогубців

— 9 липня 2009, 16:52

Виявляється, найчастіше самогубства вчиняють по середах. Такі дані були отримані вченими Августиною Кпосовою та Стефанією Д'Ауріа з Каліфорнійського університету.

У результаті статистичних досліджень науковці намагалися встановити зв'язок між кількістю самогубств та днем тижня і порою року, повідомляє MSNBC.

Для цього Кпосова та Д'Ауріа вивчили дані про смертність серед жителів США віком від 18 років за період з 2000 по 2004 роки. Виявилося, що на рік близько 30 тисяч осіб даної вікової групи вчиняють самогубство.

Так, чверть самогубців звели рахунок з життям у середу. Згідно статистики, доля суїцидів цього дня перевищує середній показних для інших днів тижня майже вдвічі.

При цьому вже наступний день тижня - четвер - має найнижчі показники - лише 11% від всіх самогубств.

На думку вчених, середа - це пік нервового перевантаження, межа, коли позаду вже половина робочого тижня, а до вихідних ще треба встигнути зробити багато справ по роботі.

Що ж стосується пори року, то тут науковці не виявили явного "лідера". Так, у 26% випадків самогубці прощались з життям влітку. Взимку ж охочих залишити світ виявилося 23,8%

До речі, отримані американськими вченими дані разюче відрізняються від усталеної думки. Адже, раніше повідомлялося, що найбільше самогубств відбувається взимку по понеділках.

Однак професор Кпосова пов'язує нові дані з прогресом. Зокрема, розвиток Інтернету та інших способів швидкої комунікації. Адже тепер люди можуть підтримувати контакт з близькими людьми в будь-яку пору року та на вихідних - тоді коли немає змоги побачитися з рідними особисто.

Реклама:

Головне сьогодні