В "Артеку" створили дитячу Лігу Націй

— 1 серпня 2009, 15:16

На установчому засіданні дитячої Ліги Націй документ підписали юні представники 50 країн світу, які приїхали в "Артек" на VIII Міжнародний фестиваль "Змінимо світ на краще".

Проект статуту Всесвітньої дитячої Ліги Націй учасники фестивалю обговорювали протягом усього фестивалю, повідомляє прес-служба центру.

Всесвітня дитяча Ліга Націй створена з метою розвитку дружніх культурних зв'язків і контактів між дітьми всіх народів і націй, втілення в життя принципів толерантності та рівноправності.

Кульмінаційна подія фестивалю "Змінимо світ на краще" - День миру. Юні миротворці підписали підсумкові документи фестивалю і зустрілися з дорослими дипломатами, політиками, керівниками держав, від яких сьогодні залежить мир на землі, щоб висловити свої дитячі пропозиції "Як змінити світ на краще".

Цього дня відбулася зустріч учасників фестивалю з Пітером Гураном, заступником голови Комітету ООН з прав дитини.

На зустрічі діти різних країн змогли висловити свої думки про те, як виконуються статті Конвенції ООН "Про права дитини" у їхніх країнах і висловили свої пропозиції про те, як діти разом з дорослими можуть змінювати світ на краще.

VIII Міжнародний дитячий фестиваль "Змінимо світ на краще" проходить в "Артеку" з 16 липня по 5 серпня. На фестивалі працює дитячий прес-центр, випускаються радіогазети.

Реклама:

Головне сьогодні