У кометному пилу знайдено речовину, необхідну для зародження життя

— 18 серпня 2009, 17:46

Вченим вперше вдалося виявити у пилу від хвоста комети найпростішу амінокислоту - Wild 2 гліцин - необхідну для зародження життя, повідомляє The Los Angeles Times.

Дані про знахідку оприлюднили вчені з Центру космічних польотів Годдарда у Грінбелті (штат Мерелінд, США) у журанлі Meteoritics and Planetary Science.

"Виявивши гліцин, ми тепер знаємо, що комети могли занести амінокислоти на Землю, привносячи компоненти, з яких виникло життя", - пояснив один з авторів дослідження Джемі Елсіла.

Зразок пилу від хвоста комети було взято космічним апаратом NASA Stardust та скинуто до пустелі штату Юта ще у 2006-му році.

Співавтор дослідження Джейсон Дроукін розповів, що амінокислоту було вперше виявлено кілька місяців після того, як зразок пилу приземлився на Землю.

А останні два роки, за словами вчених, були витрачені на перевірку результатів.

Ідея про те, що інгредієнти, необхідні для появи життя, Були занесені на Землю з космосу, а не виникли з хімічного складу Землі, існує вже багато років.

Раніше амінокислоти були виявлені в метеоритах. Але це вперше їх знайшли в пилу комети.

"Це ще один доказ, що інгредієнти для життя є скрізь. Ці будівельні блоки життя знаходяться у Всесвіті", - зазначив директор інституту астробіології НАSA Карл Пінчер.

Він зауважив, що результати цього дослідження можуть слугувати одним з доказів, що життя існує не лише на Землі.

Реклама:

Головне сьогодні