Над водієм Lexus, який збив насмерть трьох дітей, намагались вчинити самосуд

— 3 серпня 2009, 15:47

Про це з посиланням на результати експертизи повідомляє прес-служба МВС.

Встановлено, що вміст алкоголю у крові водія складав 3,72 проміле, у порівнянні відповідає важкому отруєнню етиловим спиртом із можливим смертельним наслідком.

Після скоєння ДТП чоловік навіть не міг самостійно вийти з автомобіля й взагалі розмовляти. За попередніми даними головною причиною аварії було значне перевищення швидкості.

[L]43-річний водій збив жінку та чотирьох дітей на пішохідному переході на вул.Винниченка у Чернівцях. За словами очевидців, він навіть не гальмував. Тіла смертельно травмованих було відкинуто на 20-30 метрів від зебри, повідомляє ЗІК.

В результаті ДТП 13-річний хлопчик та 12-річна дівчинка померли в кареті швидкої медичної допомоги, ще двоє - 9-річний хлопчик та 39-річна жінка від отриманих травм померли в лікарні швидкої медичної допомоги. Загиблі 12-річна дівчинка та 9-річний хлопчик були племінниками загиблої 39-річної чернівчанки, до якої приїхали в гості з Хмельницького.

Удар авто був настільки сильним, що тіла смертельно травмованих було відкинуто на 20-30 метрів від зебри
Як розповідають очевидці, одразу після ДТП на місці події зібрався натовп мешканців прилеглих вулиць. Міліції довелося рятувати водія Lexus від самосуду - люди почали трощити авто. На експертизу винуватця ДТП супроводжувало троє очевидців події - люди хотіли переконатися, що експертизу на вміст алкоголю таки проведуть.

Водія поміщено в ІТТ, автомобіль припарковано на штраф майданчик.

Міліції довелося рятувати водія Lexus від самосуду - люди почали трощити авто
Керівник УМВС в Чернівецькій області Георгій Проскурняк, спростував інформацію, що затриманий є працівником митниці. Хоча на знімках, зроблених на місці ДТП, чітко видно перепустку водія на пункт пропуску Рава-Руська і ще якусь перепустку, підписану начальником Львівського прикордонного загону.

За словами Проскурняка, водій - 1966 року народження, уродженець міста Кіцмань, нині мешкає у Чернівцях, зареєстрований як приватний підприємець. Автомобіль Lexus має номерний знак ВС 3000 ВЕ, зареєстрований в одному з райвідділів Львова. Затриманий не є власником машини, але записаний у документи як такий, що має право керувати. Наразі більше інформації про винуватця ДТП міліція не оприлюднює.

Ці посвідчення були при п'яному водієві Lexus
Як повідомляє МВС, 43-річний чернівчанин наїхав на нерегульованому пішохідному переході, позначеному дорожньою розміткою та дорожніми знаками, скоїв наїзд на пішоходів, причому відрізок дороги добре освітлений.

Слідчим управлінням УМВС України в Чернівецькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України. Затриманий водій раніше вже притягався до кримінальної відповідальності.

Фото УМВС в Чернівецькій області (взято з "Газеты по-киевски")

Реклама:

Головне сьогодні