Організатори "Свіржу" офіційно пояснили невдачу

— 3 серпня 2009, 16:38

Як зазначається у надісланому "Українській правді. Життя" повідомленні організаторів "Свіржу", фінансові зобов'зання фестиваль розраховував з огляду на 40 тис. відвідувачів протягом усього фестивалю. В дійсності ж протягом перших двох днів відкритої реєстрації відвідувачів приїхало на порядок менше, близько 4-5 тисяч, а 1 серпня гостей прибувало ще менше.

Через недоліки організації робота та охорона реєстрації не була налагоджена добре.

Організатори фесту зауважують, що їм відомо про наявність випадків несанкціонованого продажу пропускних браслетів і втрати коштів через це, що збільшило фінансові проблеми фестивалю.

Через це, переконують організатори "Свіжу-2009", вони не змогли сплатити чергову частину грошей за послуги технікам, тому Головна так Рок-сцени були відключені та почали розбиратися.

Програма першого фестивального дня була повністю виконана. У другий день на фолк-сцені все-таки виступили гурти "Mad Heads XL", "Zdob si Zdub", "Figli di madre ignota" та інші.

При цьому гурти погодилися виступати за відсутності належної винагороди та обіцяних умов.

[L]Як зауважують організатори фестивалю, вони аналізують помилки та прорахунки і сподіваються згодом дати більш чіткі та конкретні пояснення.

Всіх, хто залишився незадоволеним ходом фестивалю та бажає повернути витрачені на квиток кошти, організатори просять надсилати заявки на електронну адресу [email protected].

Повідомляються, що фестиваль 2010 року буде проходити за умов стовідсоткових інвестицій та повної фінансової гарантії виконання програми.

Організатори "Свіжу-2009" просять вибачення в усіх тих, хто постраждав через их цього року.

Нагадаємо, міжнародний фестиваль "Свірж-2009" припинився наступного дня після початку.

Реклама:

Головне сьогодні