Німці тестують на дітях вакцину проти "свинячого грипу"

— 6 серпня 2009, 10:36

Учасниками тестів, які проведуть в найближчі тижні, будуть 2 тисячі дітей, повідомляє "Німецька хвиля".

За словами одного з організаторів експерименту в університеті Майнца Маркуса Кнуфа, "свинячий грип" досі особливо часто зустрічався в дитячому віці. Дані з Мексики, США і Великої Британії підтверджують підозру, що цей грип переноситься переважно дітьми. До того ж, контингент хворих дітлахів стає усе молодшим.

"Діти так чи інакше стають головними носіями хвороби під час сезонних спалахів грипу. Припускаємо, так є і у випадку зі "свинячим грипом". Тож, інтегрувати дітей у профілактичну стратегію просто необхідно", - сказав вчений з Майнца Маркус Кнуф.

Медики застерігають від легковажності в ставленні до нового грипу, попри на те, що поки він протікає в багатьох пацієнтів відносно м'яко. Але "недооцінювати вірус не варто", бо він дуже заразний, сказав координатор дослідження у Німеччині, мюнхенський медик Франк фон Зонненбурґ, пояснюючи мотиви проведення тестів вакцини на дітях.

"Якщо на 10 тисяч хворих принаймні один помирає, а інфекція розповсюджується масово, чого ми якраз і очікуємо, то у прогнозах - 2, 3 або й усі 4 тисячі жертв".

Різке збільшення кількості хворих на новий грип чекають вже восени та взимку.

Дослідження буде перевіряти дію старих і нових вакцин: як зроблених традиційно, на базі курячих яєць, так і виробів клітинної інженерії. Виробник обох медикаментів фармацевтичний концерн Novartis розраховує отримати результати до початку жовтня.

Реклама:

Головне сьогодні