Три жінки продавали українок у Москву у сексуальне рабство

— 6 серпня 2009, 18:34

Українок обіцяли влаштувати офіціантками, прибиральницями або домогосподарками, натомість дівчата потрапляли у сексуальне рабство, повідомляє прес-служба МВС.

"До групи входили три жінки віком від 23 до 45 років, причому одна з них раніше теж була "завербована", - повідомив начальник відділу боротьби зі злочинам, пов'язаним із торгівлею людьми ГУМВС України в Полтавській області Ігор Мостовий..

Процес вербування проходив виключно на дружніх зв'язках - жінки "пропонували" заробити грошей знайомим своїх знайомих. Таким "добрим" знайомим за одну дівчину вербувальниця платила 1000 гривень. Вже у Москві за ніч із однією з повій брали від 500 до 1000 доларів, але цих грошей "продані" дівчата не бачили, бо їх забирали сутенери.

Все було чітко розподілено та сформовано. Вербувальниця пропонувала дівчатам непогані заробітки за кордоном (100 - 150 доларів на тиждень). Коли потенційна жертва погоджувалася, то її супроводжували аж до Москви, а там зустрічала ще одна з цієї групи, яка і організовувала професійне "дозвілля".

"Немає роботи офіціанта чи прибиральниці, є робота тільки повії, а хочеш ти чи не хочеш, працювати доведеться, бо ми на тебе витратили чимало грошей", - таким методом психологічного тиску дівчину поселяли на квартиру, а вже потім вивозили "на замовлення".

Умови та ставлення до "українських полонянок" були жахливими. Їх били, ґвалтували, примушували робити те, чого вони не хотіли. Без жодного документу та прав існування в чужій державі дівчата покірно чекали на повернення додому. Деяким навіть удавалося втекти, але це були одиничні випадки.

В основному їх тримали по три місяці, а потім повертали додому, бо такі дівчата вже вважалися "б/у"

На сьогодні доведено факти вивезення чотирьох українок, повідомляє МВС. На момент "експорту" двом з них не було ще й 18 років.

Збирали "товар" у Полтаві та районі, Кременчуці та сусідній Кіровоградській області. Не можна говорити про те, що це діти з неблагополучних родин. Кожна з тих, кого "ошукали", прагнула дійсно заробити, але не методом розпусти.

Порушено кримінальну справу за статтею 149 Кримінального кодексу України за фактом торгівлі людьми. За таку незаконну діяльність злочинниці можуть отримати щонайменше вісім років позбавлення волі.

Реклама:

Головне сьогодні