Twitter і Facebook атакували хакери

— 7 серпня 2009, 14:33

Таке припущення висловив представник американської компанії Packet Clearing House, що займається дослідженнями інтернет-траффіку, повідомляє ВВС.

За словами керівника організації Білла Вудкока, хакери розіслали безліч спам-повідомлень, які містили посилання на сторінки прихильника курсу абхазької влади в соціальних мережах.

Самі по собі сторінки не містили нічого протизаконного, однак процес їхнього завантаження при такій кількості запитів призвів до перевантаження серверів.

Вудкок зазначає, що не можна з впевненістю сказати, чи була атака викликана бажанням покарати активіста за його політичні погляди чи, навпаки, спробою привернути увагу до цієї проблеми.

Нагадаємо, у четвер 6 липня Twitter не працював протягом кількох годин, у той час Facebook і LiveJournal працювали з перебоями.

Як заявив представник Facebook, витоку інформації про користувачів соціальної мережі не відбулося, і компанія відновила доступ до сайту для більшості його користувачів.

Сайти були атаковані так званими DoS-атаками (Denial of Service, з англ. - відмова в обслуговуванні): ті самі сторінки одночасно запитуються з багатьох комп'ютерів, що призводить до проблем з доступом для інших користувачів.

Обидва сайти вже не раз піддавалися хакерським атакам у минулому.

У січні цього року представники Twitter заявили про атаки на облікові записи 33 користувачів, серед яких були президент США Барак Обама і поп-співачка Брітні Спірс.

За словами глави відділу IT -компанії AVG Роджера Томпсона, часто DOS-атаки здійснюються без мети отримати якусь комерційну вигоду.

Томпсон вважає, що сайт Twitter став лакмусовим папірцем стану сучасного суспільства з його постійною потребою бути завжди на зв'язку.

Реклама:

Головне сьогодні